Šátečky s mléčnou rýží a mangem
Seznam surovin
- tvarohové těsto
- rýže mléčná 200 gramů
- mango 200 gramů (dužnina)
- cukr 2 lžíce
- smetana na vaření 1/2 decilitru
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce (maizena)
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- mléko 1 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Mango nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrůlku, přidáme 2 lžíce vody a cukr a podusíme doměkka. Vmícháme mléčnou rýži, necháme ji zavařit a na závěr vmícháme maizenu smíchanou se smetanou. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a směs necháme vychladnout.
Tvarohové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 mm a nakrájíme ho na čtverce o velikosti 10 x 10 cm. Střed každého potřeme náplní, rohy potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem, přehneme do středu přes náplň, lehce stlačíme a zakryjeme ozdobně vykrojeným kouskem zbylého těsta.
Šátečky rozložíme na plech s papírem na pečení, potřeme zbylým vejcem a pečeme dozlatova asi 12 - 15 minut při 180 °C.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...