Šátečky s perníkovou náplní
Seznam surovin
- tvarohové těsto
- čokoláda hořká 100 gramů
- perník 100 gramů (strouhaný)
- máslo 50 gramů
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 2 lžíce (Salko)
- whisky 0,4 decilitru
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- mléko 1 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Perník opražíme za stálého míchání na másle a přesypeme do mísy. Přidáme salko a čokoládu rozpuštěnou s whisky, promícháme a necháme zchladnout.
Tvarohové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 mm a nakrájíme ho na čtverce o velikosti 10 x 10 cm. Do středu každého rozetřeme náplň, rohy potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem, přehneme je přes náplň do středu a lehce stlačíme. Ze zbylého rozváleného těsta vykrojíme drobné ozdobné tvary, přitiskneme je do středu šátečků a rozložíme je na plech s papírem na pečení.
Šátečky potřeme zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 12 - 15 minut.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...