Základní tvarohové těsto
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- máslo 50 gramů (změklé)
- dětská krupice 2 lžíce
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Použijeme raději měkký tvaroh balený v papíru, protože tvaroh prodávaný ve vaničkách obsahuje moc vody. Rozbalíme ho a vložíme do mísy. Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Pak ho přidáme do mísy s tvarohem a promícháme vařečkou.
Do mísy s tvarohem a máslem přidáme celé vejce a žloutek a opět promícháme vařečkou. Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasypeme ji do mísy a přidáme i krupici a špetku soli. Všechny přísady v míse opatrně promícháme nejprve vařečkou, dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout.
Na závěr vše ještě propracujeme v míse nebo na pomoučeném válu rukama, až vznikne pružné těsto.
Načítám komentáře...