TORREJAS
Seznam surovin
- bageta 1 kus (francouzská)
- mléko 500 mililitrů (plnotučné)
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 2 kusy (velká)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
- skořice 2 kusy (celé)
- olej olivový 100 mililitrů (na smažení)
- cukr moučkový (k podávání)
- ostružiny (k podávání)
Postup přípravy
1. Zahřejte mléko s cukrem, aby se cukr rozpustil. Přidejte pomerančovou kůru, skořici a společně provařte, aby mléko nasáklo vůni skořice a pomeranče. Bagetu nakrájejte na silnější plátky a vyskládejte na hlubší plech. Z mléka vyndejte skořici, kůru a přelijte jím opatrně plátky bagety. Musí nasáknout mlékem, ale neměly by se úplně rozmočit. Pokud dostatečně nenasákly, obraťte je a ještě pár lžicemi mléka polijte. Bageta musí být měkká, aby měla později krémový střed, musí ale stále držet pohromadě.
2. Obalujte v rozšlehaném vejci a smažte z obou stran na vyšší vrstvě oleje. Plátky by měly být asi z poloviny ponořené. Usmažené torrejas odkládejte na ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte ostružinami. Jí se teplé i studené.
Načítám komentáře...