Tvarohová bomba s ovocem
Seznam surovin
- kokosové mléko 250 gramů
- želatina 6 plátků
- bílek 2 kusy
- tvaroh měkký 250 gramů
- cukr 70 gramů
- borůvky 250 gramů (nebo jiné drobné ovoce)
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- kokos 3 lžíce (strouhaný)
- citron
Postup přípravy
Plátky želatiny vložte do studené vody, nechte 4 minuty bobtnat.Zahřejte kokosové mléko, odstavte ho a ihned vmíchejte vyždímané plátky želatiny. Z bílků ušlehejte sníh.
Tvaroh utřete s cukrem, vmíchejte do něj citronovou kůru, kokosové mléko s rozpuštěnou želatinou, 200 g borůvek (zbytek nechte na ozdobu) a nakonec sníh z bílků. Směs nalijte do mísy vyložené přilnavou fólií, vložte do lednice a nechte několik hodin tuhnout a dobře vychladit.
Ztuhlou bombu vyklopte na mísu, potřete zakysanou smetanou smíchanou se strouhaným kokosem a ozdobte zbylým ovocem.
Načítám komentáře...