Tvarohové cannelloni a krémové lasagne

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na cannelloni vypracujeme těsto z hladké mouky, moučkového cukru, másla medu a zázvoru. Rozetřeme jej na silikonovou fólii a upečeme při 180 °C do zlatohněda. Ještě teplé těsto pomocí kovové trubičky zarolujeme a necháme vychladnout.

Jako náplň rozmixujeme tvaroh, vanilkový lusk, cukr a citronovou šťávu dle chuti. Můžeme přidat i trochu citronové kúry.

Na sladké lasagne nakrájíme listové těsto na 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty. Nasucho je opečeme na teflonové pánvi. Nad párou vyšleháme žloutky a celá vejce s cukrem. Přimícháme rozehřátou bílou čokoládu, namočenou a vyždímanou želatinu (6 plátů) a smetanu ke šlehání. 3/4 z hotové směsi odebereme. Zbytek smícháme s jahodovým pyré. To jsme si předtím umixovali z jahod a želatiny (2 pláty). Oba krémy dovyšleháme a zvlášť vylijeme na plechy. Necháme je zatuhnout a nakrájíme na stejné pláty jako listové těsto. Pak už jen poskládáme vrstvy na sebe a vychlazené servírujeme.

Dezert pro vás připravil špičkový šéfkuchař Miroslav Matějkin. Jeho delikatesy můžete ochutnat v restauraci Johan Straus v hotelu Falkensteiner v Mariánských Lázních. Více informací o restauraci najdete na: www.falkensteiner.com/cs.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...