Tvarohové cannelloni a krémové lasagne
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- máslo 50 gramů
- med 50 gramů
- zázvor 1 lžička (mletý)
- tvaroh měkký 200 gramů
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr moučkový 2 lžíce (dle chuti)
- šťáva citronová 1 lžička
- listové těsto 1 kus
- žloutek 3 kusy
- vejce 3 kusy
- čokoláda bílá 300 gramů
- smetana na šlehání 600 mililitrů
- želatina 8 plátků
- cukr krupice 100 gramů
- jahody 200 gramů
Postup přípravy
Na cannelloni vypracujeme těsto z hladké mouky, moučkového cukru, másla medu a zázvoru. Rozetřeme jej na silikonovou fólii a upečeme při 180 °C do zlatohněda. Ještě teplé těsto pomocí kovové trubičky zarolujeme a necháme vychladnout.
Jako náplň rozmixujeme tvaroh, vanilkový lusk, cukr a citronovou šťávu dle chuti. Můžeme přidat i trochu citronové kúry.
Na sladké lasagne nakrájíme listové těsto na 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty. Nasucho je opečeme na teflonové pánvi. Nad párou vyšleháme žloutky a celá vejce s cukrem. Přimícháme rozehřátou bílou čokoládu, namočenou a vyždímanou želatinu (6 plátů) a smetanu ke šlehání. 3/4 z hotové směsi odebereme. Zbytek smícháme s jahodovým pyré. To jsme si předtím umixovali z jahod a želatiny (2 pláty). Oba krémy dovyšleháme a zvlášť vylijeme na plechy. Necháme je zatuhnout a nakrájíme na stejné pláty jako listové těsto. Pak už jen poskládáme vrstvy na sebe a vychlazené servírujeme.
Dezert pro vás připravil špičkový šéfkuchař Miroslav Matějkin. Jeho delikatesy můžete ochutnat v restauraci Johan Straus v hotelu Falkensteiner v Mariánských Lázních. Více informací o restauraci najdete na: www.falkensteiner.com/cs.
Načítám komentáře...