Tvarohové nočky s jahodami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 500 gramů (hustý)
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- chléb toastový 2 plátky
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- jahody 600 gramů
- ořechy pistáciové 50 gramů (drcené, nesolené)
- sirup 4 lžíce (z agáve)
Postup přípravy
Plátky chleba rozsekáme v sekacím strojku na drť, nasypeme ji na suchou rozehřátou pánev a za občasného míchání ji usušíme.
V míse smícháme tvaroh se změklým máslem, přidáme mouku, drť z toastového chleba, vejce a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou, dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout. Pak těsto necháme 10 minut odpočinout.
Jahody očistíme, rozmačkáme a promícháme se sirupem.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a lehce ji osolíme. Z připraveného těsta tvoříme dvěma lžičkami nočky, opatrně je vpouštíme do vařící se vody a vaříme je asi 5 minut.
Uvařené nočky vyjmeme děrovanou naběračkou nebo sítem, necháme je odkapat a rozdělíme na talíře. Každou porci přelijeme rozmačkanými jahodami se sirupem, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.
Načítám komentáře...