Tvarohový pohár s malinovým pyré
Seznam surovin
- maliny 350 gramů (čerstvé, nebo mražené)
- tvaroh měkký 250 gramů
- smetana 8 lžic (33%)
- sýr krémový 60 gramů
- piškoty cukrářské 8 kusů
- cukr 3 lžíce
- med 1 lžíce
- máta 1 snítka (případně meduňka, na ozdobu)
Postup přípravy
V kastrolu svaříme cukr se 3 lžícemi vody a přidáme dvě třetiny malin. Zavaříme, snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut. V míse rozšleháme lučinu s tvarohem a medem dohladka. Potom opatrně vmícháme ušlehanou smetanu.
Rozvařené maliny propasírujeme přes jemné síto, a pokud je pyré řídké, nalijeme ho zpět do kastrůlku a pozvolna svaříme do zhoustnutí. Hotové pyré necháme zchladnout.
Tvarohový krém dáme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a nastříkáme třetinu na dno pohárů. Přidáme několik malin, piškoty, stříkneme další krém, přilijeme část pyré, přidáme zbytek krému a nakonec zbylé pyré a maliny. Pohár ozdobíme ještě mátou nebo meduňkou.
Načítám komentáře...