Vafle s ovocem a karamelovým přelivem
Seznam surovin
- vafle 2 balení
- pomeranče 2 kusy
- banány 2 kusy
- máslo 50 gramů
- cukr krupice 50 gramů (nejlépe hnědý )
- smetana na šlehání 4 lžíce
- jogurt bílý 1/2 kelímku
Postup přípravy
Pomeranče dobře omyjte a osušte, sloupněte vrchní kůru a ostrým nožem opatrně oloupejte tenkou blanku, která obklopuje dužinu. Pracujte nad miskou, abyste zachytili odkapávající šťávu. Dužinu přidejte ke šťávě. Banán oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte k pomerančové směsi. Opatrně promíchejte.
Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte cukr a asi 2 minuty míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijte smetanu a za stálého míchání vařte asi 3 minuty. Když směs získá karamelovou barvu, odstavte ji a uchovejte v teple.
Vafle vložte do trouby vyhřáté na 200°C a krátce je rozpečte. Rozdělte je na talířky, na každou položte trochu ovocné směsi a zalijte karamelovým přelivem. Podle chuti můžete vafle přizdobit lžičkou bílého jogurtu.
Poznámka k receptu
Pro rychlejší úpravu zkuste použít javorový sirup, který zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou.
Načítám komentáře...