Bohatá štóla s Margotkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, celá vejce, tvaroh, rum a plátky másla. Rukama vypracujte těsto, které bude držet při sobě. Na závěr do mísy přidejte rozinky, kandované ovoce, kůru z citronu i ořechy. Jen zběžně těsto propracujte tak, aby v z něj příměsi neodpadávaly, a nechte ho půl hodiny odležet v lednici.

Těsto pak na pomoučeém válu rozválejte na obdélníkový plát vysoký 1 cm. Do jeho středu poskládejte na třetiny pokrájenou tyčinku Margot. Překryjte ji levou částí, poté i pravou částí tak, že uprostřed vznikne jakýsi val. Štólu přeneste na plech s papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 50 minut. Po upečení ji pocukrujte.

Poznámka k receptu

Rozinky můžete den předem namočit v rumu. Po upečení také můžete štolu potřít rumem a máslem a zasypat cukrem. Bude ještě voňavější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...