Copánky s kávovým sirupem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- máslo 30 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 80 mililitrů
- olej palmový (podle potřeby, na smažený)
Na sirup:
- cukr třtinový 250 gramů
- voda 500 mililitrů
- káva 2 lžíce (instantní)
- zázvor 1 kus (malý, cca 3 cm)
Postup přípravy
Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, vejce, mléko a vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho a nechte chvíli rozležet.
Mezitím svařte v kastrůlku vodu s cukrem, vmíchejte kávu a nechte vychladnout.
Těsto na pomoučněném vále rozválejte na cca 3 mm silný plát, nakrájejte ho na proužky asi 1,2 cm silné a 8 cm dlouhé. Upleťte z nich copánky a kraje přimáčkněte. Usmažte je v horkém oleji. Pak je namočte v kávovém sirupu, rozložte na mřížku a nechte oschnout.
Načítám komentáře...