Klasická vánočka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku se solí dáme do mísy, přidáme cukr, citronovou kůru, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, vykynutý kvásek z droždí a vše zaděláme vlahým mlékem v tužší těsto.

Dobře propracujeme, přidáme rozinky, na nudličky pokrájené mandle, těsto poprášíme moukou a přikryté necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí ještě jednou propracujeme.

Vykynuté těsto přendáme na vál, rozdělíme na pět stejných dílů, které rozválíme na stejně dlouhé prameny. Nejprve spleteme tři prameny v cop, přendáme na plech, vyložený pečícím papírem, střed trochu zploštíme, spleteme zbývající 2 prameny, přeneseme na vánočku a konce podsuneme
dospodu. Necháme ještě chvíli kynout.

Nakonec vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a v mírnější troubě asi hodinu pečeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...