Mazanec s mandlemi

Seznam surovin

Kvásek:

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kvásek: Z cukru, mouky, lehce zahřátého mléka a droždí připravte kvásek. Nechte ho na teplém místě vzejít.

2. V míse nebo v domácí pekárně smíchejte 3 žloutky, citronovou kůru, změklé máslo, cukr, mouku a mléko. Přidejte kvásek a nasekané mandle.

3. Vymíchejte hladké těsto a nechte ho na teplém místě 1,5 hodiny kynout.

4. Z těsta vytvořte 2 bochánky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Bochánky navrchu nařízněte do tvaru kříže, potřete prošlehaným vejcem a posypte mandlovými plátky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

5. Pečte je asi 30 minut, průběžně zkoušejte těsto dřevěnou špejlí. Mazance podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...