Mini mazanec
Seznam surovin
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 150 gramů (+na pocukrování)
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 2 kusy
- tvaroh měkký 1 kus (v alobalu)
- citronová kůra 1 kus
- šťáva citronová 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 500 gramů (+na posypání válu)
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- mandle 100 gramů (neloupané)
- rozinky 50 gramů (rozinky sultánky)
- brusinky 50 gramů
- mandlové plátky 50 gramů
- mléko 2 lžíce
Postup přípravy
1. V míse zpracuj změklé máslo s cukrem moučkou a šlehej metličkou až do světlé nadýchané pěny. Přimíchej vanilkový cukr a pokračuj ve šlehání. Pak přidej první vejce, a až se šleháním spojí s pěnou, vešlehej i druhé vejce.
2. K máslové pěně přidej tvaroh společně s citronovou kůrou i šťávou a naposledy krátce prošlehej, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nastav teplotu trouby na 170 °C.
3. Mouku prosej a smíchej s práškem do pečiva. Do mouky přidej máslový krém, nasekané mandle, rozinky a brusinky. Rukama zpracuj na hladké těsto.
4. Z těsta vytvaruj 6 koulí, zplošti je na výšku asi 2 cm a posyp plátky mandlí. Dej je na plech vyložený pečicím papírem a peč dozlatova asi 35 minut. Po vytažení z trouby je potři vlažným mlékem, případně pocukruj moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...