Mřížková štola
Seznam surovin
- meruňky 500 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- cukr moučkový 50 gramů
- žloutek 2 kusy (syrový)
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
- listové těsto 300 gramů
- bílek 1 kus (na potření)
- cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Meruňky omyjte, rozpulte a odstraňte pecku. Rozmíchejte kostku měkkého tvarohu s vanilkovým a moučkovým cukrem, žloutky a pudingovým práškem.
Z listového těsta odkrojte 1/3 a dejte ji stranou. Větší kus těsta rozválejte na pruh, položte na plech vyložený pečícím papírem. Střed těsta po délce pokryjte tvarohem a meruňkami, okraje těsta přehněte na tvaroh a potřete bílkem. Zbylé těsto rozválejte na pruh, přejeďte mřížkovacím válečkem, položte přes moučník a okraje zasuňte pod spodní díl.
Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C, po 10 minutách teplotu snižte na 180°C a dopečte dozlatova. Posypte moučkovým cukrem.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...