Tvarohová štola I

Seznam surovin

Na dokončení:

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte tvaroh, vejce, cukr, rum, skořici, máslo a vypracujte těsto. Přidejte do něj mandle, rozinky, kandované ovoce a znovu zpracujte. Nechte asi 30 minut odležet pod utěrkou.

2. Z těsta vyválejte ovál, který podélně přeložte tak, aby vrchní část zakrývala spodní asi ze tří čtvrtin.

3. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 45 minut na 180 °C.

4. Ještě horkou štólu potřete rozpuštěným máslem a důkladně posypte moučkovým cukrem. Štóla se potřebuje rozležet, v alobalu ji dejte třeba do spíže nebo na balkon a nechte ji tam uloženou klidně několik týdnů

Poznámka k receptu

Tradiční vánoční moučník se v Německu peče od 14. století, vzhledem má připomínat Ježíška zabaleného v plenkách. Ani se nechce věřit, že něco tak jednoduchého může tak božsky chutnat. Štólu si upečte s předstihem, rozležení v chladu jí prospěje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...