Tvarohová štola s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- cukr moučkový 180 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- tvaroh měkký 250 gramů
- máslo 200 gramů (nebo rostlinný tuk)
- vejce 2 kusy
- citronová kůra (z půlky citronu)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- rozinky 50 gramů
- ovoce kandované 150 gramů (různé)
- ořechy 40 gramů
- mandle 40 gramů (loupané)
- máslo 50 gramů (na potření)
Postup přípravy
Prosijte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukru, vanilkový cukr, měkký tvaroh, máslo (nebo rostlinný tuk), vejce, citronovou šťávu a kůru a vypracujte vláčné těsto.
Zapracujte do něj rozinky, kandované ovoce, ořechová jádra a oloupané mandle. Vyválejte podlouhlou šišku, střed po délce promáčkněte a přehněte. Zvolna upečte v předehřáté troubě.
Ještě horkou štolu potřete rozehřátým máslem a posypte vrstvou moučkového cukru.
Načítám komentáře...