Tvarohový mazánek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk s cukrem a lžící horké vody, vmícháme kůru a po jednom zašleháme vejce. Do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a nakonec zlehka vmícháme směs mouky, rozinky v rumu a dvě třetiny mandlí. Vše důkladně promícháme rukama, vypracujeme těsto a vytvoříme hladký bochánek bez povrchových prasklin.

Bochánek dáme na plech vyložený papírem na pečení, vrch posázíme zbylými mandlemi a zatlačíme je do těsta.

Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C 20 minut, teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 30 - 35 minut. Mazánek necháme vychladnout na mřížce, zabalíme jej do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne rozležet. Před podáváním pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...