Vánočka z domácí pekárny
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 125 gramů
- mléko 1,25 decilitru
- tuk 70 gramů (rozpuštěný vychladlý)
- cukr 50 gramů
- rozinky 1 hrst
- mandlové lupínky 40 gramů
- vejce 1 kus
- droždí 3/4 lžičky (sušené)
- sůl 1 špetka
- vejce 1/2 kusu ( na potření)
- mandlové lupínky 1 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Do automatického dávkovače vložíme mandlové lupínky a rozinky. Do hlavní nádoby pekárny nalijeme mléko, tuk a rozšlehaná vejce a zasypeme prosátou moukou. Navrch dáme droždí, cukr a sůl. Pekárnu nastavíme na program PŘÍPRAVA TĚSTA a čas na 90 minut.
Vykynuté těsto vyjmeme na podložku. Z nádoby odstraníme míchací kříž, těsto rozdělíme na tři stejně velké kusy, vytvarujeme do pramenů a spleteme do copu. Konce dobře přimáčkneme a vánočku vložíme zpět do nádoby pekárny. Vrch copu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
V menu vybereme program PEČENÍ a čas 70 minut. Upečenou vánočku opatrně vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.
Načítám komentáře...