Vánočková ryba + Varmuže

Seznam surovin

Těsto:

Varmuže:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Droždí nechte vzejít a pak ze všech uvedených surovin vypracujte hutné, vláčné těsto. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vložte do formy a pečte dozlatova (podle starých znalostí se peče tak dlouho, kolik je v něm mouky - z půl kila půl hodiny atd.).

2. Na varmuže, starobylou omáčku z Valašska, v jejímž názvu se ozývá latinský výraz varmusium, uvařte ovoce v troše vody s cukrem, máslem, se skořicí a špetkou soli doměkka, nakonec zahustěte moukou rozmíchanou v mléce. Podávejte k vánočkové rybě (nebo k vánočce).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...