After Eight
Seznam surovin
- cukr krupice 275 gramů
- mandle 140 gramů (jemně mleté)
- bílek 3 kusy
- kakao 25 gramů (kvalitní)
- sůl 1 špetka
- mandle 15 kusů (loupané, rozpůlené, na ozdobení)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Na krém:
- máslo 40 gramů
- dětská krupice 30 gramů
- čokoláda bílá 30 gramů
- mléko 1 decilitr
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1/2 decilitru ((Salko))
- likér 0,4 decilitru (peprmintový)
Postup přípravy
V míse smícháme mleté mandle, kakao a tři čtvrtiny cukru. Ve druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli pevný sníh. Přidáme k němu zbylou čtvrtinu cukru a vyšleháme dotuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky (celkem asi 60). Na polovinu kopečků položíme půlku mandle, vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme tak dlouho, dokud makronky neztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
Upečené makronky necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme kondenzované mléko a peprmintový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z ohně, necháme trochu zchladnout a na závěr vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu a necháme ji rozpustit.
Hotový krém necháme zcela vychladnout a pak jím slepíme vždy dvě makronky (s mandlí a bez mandle). Po ztuhnutí je částečně potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...