Amarettové trubičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- cukr 80 gramů
- máslo 70 gramů
- čokoláda hořká 50 gramů
- vejce 1 kus
- kakao 1 lžíce
- mandle 1 lžíce (hrubě mleté)
- likér mandlový 0,2 decilitru (Amaretto)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- marcipán 150 gramů
- mandle 50 gramů (mleté)
- bílek 1 kus
- piškotové drobečky 2 lžíce
- likér mandlový 0,2 decilitru (Amaretto)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce a likér a vypracujeme tužší vláčné těsto. Zapracujeme do něj mandle, zabalíme ho do fólie a uložíme v chladu. Marcipán propracujeme s bílkem a likérem, přidáme mandle s drobečky a prohněteme.
Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 1 mm a nakrájíme ho na pruhy široké 6 cm. Z marcipánové hmoty utvoříme válečky silné jako malíček a dlouhé 6 cm a jeden položíme na kraj pruhu těsta. Marcipán lehce potřeme vodou a obalíme ho těstem. Pruh těsta překrojíme a stejným způsobem zabalíme do těsta i zbylé válečky.
Trubičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a zprudka upečeme dozlatova při 190 °C.
Načítám komentáře...