Andělské vanilkové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- máslo 110 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- ořechy vlašské 60 gramů (mleté)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- cukr moučkový (ochucený pravou vanilkou, na obalení)
Postup přípravy
Do mísy vložíme nakrájené změklé máslo, přidáme mleté vlašské ořechy, moučkový cukr a hladkou mouku a promícháme. Vše dobře a rychle propracujeme rukama, až vznikne hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak těsto přeložíme na pomoučený vál a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu (rohlíčky se pak lépe tvarují a nepraskají, těsto ale nesmí být úplně změklé). Těsto rozdělíme na několik částí a vytvoříme z nich válečky. Nakrájíme je ostrým nožem na stejně velké kousky a z každého kousku těsta utvoříme kuličku, kterou pak rozválíme na malý váleček, stočíme do tvaru rohlíčku a špičky trochu zaoblíme, aby nebyly špičaté (lámaly by se).
Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný tukem, případně speciální plech, který není nutné vymazávat), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.
Upečené rohlíčky opatrně sundáme z plechu, nejlépe pomocí širokého kulatého nože a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru ochuceném vanilkou.
Poznámka k receptu
Na obalení můžete použít i moučkový cukr smíchaný s vanilinovým. Ale rohlíčky obalené v cukru ovoněném pravou vanilkou jsou nesrovnatelně lepší. Zkrátka dokonalé.
Načítám komentáře...