Anýzky
Seznam surovin
- cukr 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 70 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- sůl 1 špetka
- vejce 1/2 kusu (rozšlehané, na potření)
- anýz (semínka, na posypání)
Postup přípravy
V misce smícháme vejce s cukrem, misku ponoříme do horké vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. Vyjmeme ji z lázně, přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetku soli a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky (můžeme je též udělat lžičkou). Každý potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme anýzem a pečeme dorůžova asi 12 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pokud těsto začne na okrajích rychle tmavnout, zakryjeme ho alobalem nebo snížíme trochu teplotu.
Načítám komentáře...