Arašídové hromádky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr hnědý 220 gramů
- arašídy 200 gramů (loupané, nesolené)
- vejce 4 kusy
- citronová kůra kandovaná 25 gramů
- pomerančová kůra kandovaná 25 gramů
- třešně kandované 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- jedlá soda 1 lžička
- koření do perníku 1 lžička
- čokoládová poleva tmavá 40 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
Kandovanou kůru a třešně nakrájíme nadrobno. Z arašídů oddělíme 40 celých kousků a ostatní nasekáme nahrubo v sekacím strojku. V míse vyšleháme vejce s hnědým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou se sodou, nasekanými arašídy, vanilinovým cukrem a kořením, přisypeme nakrájenou kůru a třešně a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
Pak z těsta utvoříme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky, vložíme je do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 25 minut.
Odložené arašídy namočíme zčásti do rozehřáté čokoládové polevy, na každou vychladlou hromádku jeden přilepíme a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...