Arašky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Arašídy umeleme. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, umleté arašídy, nakrájený tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 2 - 3 hodiny rozležet v chladničce.

Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 4 mm a tvořítkem namočeným v mouce z něj vykrojíme kytičky, kterým ještě vykrojíme kulatý střed. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 30 - 35 minut.

Upečené kytičky dáme vychladnout, pak je uložíme do vzduchotěsné nádoby a necháme rozležet alespoň 10 dní v chladu.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete arašky ještě nazdobit pramínky rozpuštěné kakaové polevy nebo čokolády, kterou necháte zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...