Arašky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- arašídy 100 gramů (nesolené loupané)
- cukr krupice 100 gramů (jemný)
- vejce 1 kus
- tuk 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Arašídy umeleme. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, umleté arašídy, nakrájený tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 2 - 3 hodiny rozležet v chladničce.
Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 4 mm a tvořítkem namočeným v mouce z něj vykrojíme kytičky, kterým ještě vykrojíme kulatý střed. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 30 - 35 minut.
Upečené kytičky dáme vychladnout, pak je uložíme do vzduchotěsné nádoby a necháme rozležet alespoň 10 dní v chladu.
Poznámka k receptu
Před podáváním můžete arašky ještě nazdobit pramínky rozpuštěné kakaové polevy nebo čokolády, kterou necháte zaschnout.
Načítám komentáře...