Avokádové koláčky
Seznam surovin
- avokádo 120 gramů (dužnina)
- cukr 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- tuk 90 gramů
- strouhanka 50 gramů (kukuřičná (prodává se v obchodech se zdravou výživou))
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
- mango (kandované, na ozdobení)
Na náplň:
Postup přípravy
Dužninu manga nakrájíme na kostičky a rozvaříme ji s cukrem a sklenkou vody do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a zvolna vaříme, až vznikne kaše. Na závěr vmícháme limetkovou šťávu, marmeládu necháme přejít varem a propasírujeme ji přes jemné síto.
Dužninu avokáda rozmixujeme s dvěma třetinami cukru, změklým tukem a žloutkem na jemnou kaši. Z bílku se špetkou soli ušleháme pevný sníh, přišleháme do něj zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Mouku smícháme se strouhankou a práškem do pečiva a vmícháme ji střídavě se sněhem do avokádové kaše. Těsto (mělo by být husté jako pasta) naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s papírem na pečení nastříkáme malé koláčky. Do středu každého stříkneme kornoutkem trochu marmelády a koláčky pečeme asi 15 minut při 170 °C (začne-li těsto příliš zlátnout, snížíme teplotu o 10 až 15 stupňů a koláčky dopečeme). Troubu při pečení neotevíráme, aby těsto nekleslo.
Upečené koláčky sundáme z plechu, necháme vychladnout a pak je z poloviny namočíme v rozehřáté polevě a ozdobíme kouskem kandovaného manga.
Načítám komentáře...