Babiččiny marokánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V kastrolu zahřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a cukr. Jakmile se začne mírně vařit, vmíchejte mouku. Důkladně míchejte a na velmi mírném ohni pár minut provařte. Vznikne kašovitá hmota. Přidejte mandle a kandované ovoce, důkladně promíchejte a odstavte.

2. Kaši nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 170 °C. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte lžící malé hromádky dostatečně daleko od sebe, při pečení se trochu roztečou. Pečte 10 - 15 minut, okraje by měly zezlátnout a marokánky udržet kompaktní tvar. Nechte je vychladnout na mřížce.

3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a potřete ploché strany marokánek. Nechte ztuhnout.

Poznámka k receptu

  • Marokánky u nás pekla babička, já po ní přebrala štafetu. Jen jsem doladila složení kandovaného ovoce: nejlépe se osvědčila kombinace ananas a brusinky.
  • Ingredience na 50 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...