Babiččiny marokánky
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- máslo 40 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- ovoce kandované 160 gramů
- mandle 160 gramů (sekané)
- čokoláda (na polití)
Postup přípravy
1. V kastrolu zahřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a cukr. Jakmile se začne mírně vařit, vmíchejte mouku. Důkladně míchejte a na velmi mírném ohni pár minut provařte. Vznikne kašovitá hmota. Přidejte mandle a kandované ovoce, důkladně promíchejte a odstavte.
2. Kaši nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 170 °C. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte lžící malé hromádky dostatečně daleko od sebe, při pečení se trochu roztečou. Pečte 10 - 15 minut, okraje by měly zezlátnout a marokánky udržet kompaktní tvar. Nechte je vychladnout na mřížce.
3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a potřete ploché strany marokánek. Nechte ztuhnout.
Poznámka k receptu
- Marokánky u nás pekla babička, já po ní přebrala štafetu. Jen jsem doladila složení kandovaného ovoce: nejlépe se osvědčila kombinace ananas a brusinky.
- Ingredience na 50 kusů.
Načítám komentáře...