Barevné kokosové řezy
Seznam surovin
- kokos 250 gramů (jemně mletý)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 plechovka (Salko)
- cukr moučkový 180 gramů ((podle potřeby))
- likér kokosový 2 lžíce (Malibu)
- kakao 2 lžíce
- potravinářské barvivo (červené)
- cukr moučkový (na posypání válu)
- kokos (strouhaný, na posypání)
Postup přípravy
Malou část slazeného kondenzovaného mléka si ponecháme stranou na slepení a potření řezů. Zbylou větší část dobře promícháme s jemně mletým kokosem. Do směsi vmícháme kokosový likér a postupně vmícháme tolik moučkového cukru, aby vznikla tuhá hmota. Rozdělíme ji na tři části, jednu dobře propracujeme s kakaem na tmavou hmotu, druhou obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a třetí ponecháme bílou.
Všechny tři hmoty rozválíme (každou zvlášť) na pocukrovaném válu na tenké pláty, které potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a slepíme je k sobě. Takto slepený řez rozkrojíme na dvě poloviny, jednu polovinu potřeme mlékem, druhou položíme na ni položíme a zlehka přimáčkneme.
Boky barevného řezu zarovnáme ostrým nožem, povrch potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a posypeme kokosem. Jakmile řezy ztuhnou, nakrájíme je na úhledné hranolky, kostičky nebo jiné tvary.
Poznámka k receptu
Rozmíchejte potravinářskou barvu nejprve v několika kapkách vody. Kokosová hmota se pak lépe a rovnoměrněji obarví.
Načítám komentáře...