Basilejská srdíčka
Seznam surovin
- mandle 170 gramů (strouhané)
- cukr krupice 120 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- čokoláda 50 gramů (nastrouhaná)
- bílek 2 kusy (menší)
- kakao 1 lžíce
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- hřebíček 1/3 lžičky (mletý)
- poleva (oříškovo-čokoládová, na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme krupicový cukr s kakaem a nastrouhanou čokoládou. Přidáme strouhané mandle, skořici a hřebíček.
V jiné míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme do něj moučkový cukr. Sníh zlehka vmícháme do sypké směsi a vypracujeme hladké těsto.
Připravené těsto přeložíme na vál a rozválíme ho na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme z něj formičkou srdíčka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut.
Upečená srdíčka sundáme ihned z plechu a necháme je vychladnout na rovné podložce. Na závěr je pomocí malého kornoutku ozdobíme tenkou linkou polevy a necháme ji zaschnout.
Poznámka k receptu
Místo oříškovo-čokoládové můžete použít i bílou cukrovou polevu ze 160 - 200 g moučkového cukru (podle velikosti vejce), 1 bílku a 1 lžičky přecezené citronové šťávy.
Načítám komentáře...