Biberli

Seznam surovin

Na náplň:

  • ořechy 150 gramů (hrubě mleté (vlašské nebo lískové))
  • cukr 120 gramů
  • bílek 1 kus
  • sůl 1 špetka
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme ještě asi 1 minutu. Na závěr vmícháme ořechy a třetinu náplně vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.

Med svaříme s cukrem, stáhneme z ohně, přimícháme mouku, koření a sůl a vypracujeme hladké těsto. Protože chladnutím rychle tuhne, zpracováváme ho po částech a zbytek uchováváme zakrytý na teplém místě.

Na pomoučeném válu těsto ihned rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme ho na trojúhelníky a do středu každého dáme lžičku náplně. Okraje těsta přehneme do středu, přimáčkneme a spoje zakryjeme troškou náplně. Cukroví rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut.

Poznámka k receptu

Toto cukroví musí zrát, proto ho upečte alespoň 4 týdny před Vánocemi a nechte dobře rozležet.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...