Biberli
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 270 gramů
- med 150 gramů
- cukr 35 gramů
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- zázvor 1 špetka (mletý)
- anýz 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
Postup přípravy
Nejdříve připravíme náplň. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme ještě asi 1 minutu. Na závěr vmícháme ořechy a třetinu náplně vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
Med svaříme s cukrem, stáhneme z ohně, přimícháme mouku, koření a sůl a vypracujeme hladké těsto. Protože chladnutím rychle tuhne, zpracováváme ho po částech a zbytek uchováváme zakrytý na teplém místě.
Na pomoučeném válu těsto ihned rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme ho na trojúhelníky a do středu každého dáme lžičku náplně. Okraje těsta přehneme do středu, přimáčkneme a spoje zakryjeme troškou náplně. Cukroví rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut.
Poznámka k receptu
Toto cukroví musí zrát, proto ho upečte alespoň 4 týdny před Vánocemi a nechte dobře rozležet.
Načítám komentáře...