Bonbonové cukroví
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů (+ na vál)
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- máslo 200 gramů
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- vejce 1 kus
Na náplň:
- bonbony 220 gramů (tvrdé ovocné, různě barevné)
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, nakrájené změklé máslo, citronovou kůru a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladničce.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něj formičkou různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a v jejich středu ještě vykrojíme formičkami menší tvary.
Bonbony rozdělíme na jednotlivé barvy a každou barvu zvlášť rozdrtíme válečkem mezi dvěma archy papíru na pečení.
Otvory ve vykrojených tvarech na plechu vysypeme vždy jednou barvou rozdrcených bonbonů, vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut, dokud není těsto zlatavé a bonbonová náplň zcela rozteklá. Hotové cukroví necháme dobře vychladnout, aby náplň ztvrdla.
Poznámka k receptu
Pokud se během pečení bonbony roztečou tak, že vznikne skulinka, zasypte ji trochou rozdrcených bonbonů. Rychle se v horké troubě roztečou.
Když nasypete do vykrojených otvorů různé barvy bonbonů, můžete si vyrobit duhové cukroví.
Cukroví můžete použít i jako ozdoby. Stačí udělat nahoře dírku na mašličku.
Načítám komentáře...