Božanské perníčky
Seznam surovin
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- mouka 500 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- med 180 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 2 kusy
- kakao 4 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- koření perníkové
- bílková poleva
Postup přípravy
K přípravě budete potřebovat tuzemák BOŽKOV ORIGINÁL, který perníčkům dodá tu pravou chuť Vánoc. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet v chladu do druhého dne. Voňavé těsto s nádechem Božkova vyválíme a vykrájíme. Perníčky naskládáme na plech a pečeme cca osm minut do zlatohněda. Poté potřeme perníčky rozšlehaným vejcem, abychom jim dodali lesk. Necháme vychladnout a na závěr ozdobíme bílkovou polevou podle vlastní kreativity.
Načítám komentáře...