Brusinkovo - mandlové tyčinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 325 gramů
- mandle 250 gramů (loupané, hrubě mleté)
- kompot brusinkový 250 gramů
- cukr 190 gramů
- kakao 125 gramů (holandské)
- vejce 3 kusy (větší)
- máslo 65 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl (na špičku nože)
Postup přípravy
Brusinky scedíme a štávu svaříme na třetinu původního množství. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Obě hmoty opatrně smícháme a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr vmícháme rozpuštěné máslo, scezené brusinky, svařenou brusinkovou šťávu a 200 g mandlí.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné asi 1 cm, posypeme ho zbylými mandlemi a pečeme asi 15 - 20 minut při 150 °C.
Upečený plát opatrně sundáme z plechu a necháme zchladnout. Pak z něj stáhneme papír na pečení a plát nakrájíme na tyčinky o rozměrech asi 2 x 8 cm. Znovu je rozložíme na plech, vložíme zpět do vyhřáté trouby a upečeme dokřupava.
Načítám komentáře...