Cedrátové kostičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- Hera 100 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- cukr vanilkový 1 balíček
- skořice 1 špetka (mletá)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- sůl 1 špetka
- marmeláda (pikantní, na slepení)
- tuk (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
- ořechy vlašské (půlky, na ozdobení)
Na polevu:
- cukr moučkový 100 gramů
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s ořechy, solí, skořicí, strouhanou kůrou a oběma druhy cukru. Přidáme změklou Heru a máslo a vypracujeme hladké těsto. Rozetřeme ho na vymazaný a vysypaný plech ve vrstvě silné asi 1,5 cm a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Plát necháme lehce zchladnout, překrojíme ho na dvě poloviny a slepíme je k sobě marmeládou. Pláty zatížíme a necháme alespoň na dva dny odležet.
Žloutky vyšleháme s cukrem na hladkou polevu, potřeme jí povrch slepených plátů, vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a necháme polevu zaschnout. Pak pláty necháme zchladnout a nakrájíme je na kostky, které ozdobíme půlkami ořechů.
Načítám komentáře...