Čertíci
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- čokoláda hořká 60 gramů
- cukr 30 gramů
- máslo 1 lžička (změklé)
- mléko 1 lžička (vlažné)
- koření 1 lžička ( - mleté skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek)
- kypřící prášek do pečiva 1/3 lžičky
- sůl 1 špetka
- bílek 1 kus (na slepení)
- voda 1 lžička (na slepení)
Postup přípravy
Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí a vmícháme cukr a mleté koření. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a smícháme s máslem a mlékem. Vmícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme ho na menší kousky a přímo na plechu vyloženém papírem na pečení z něj vymodelujeme figurky čertíků (tělíčka sestavujeme a slepujeme bílkem rozšlehaným s vodou).
Plech s čertíky vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 7 minut, aby se těsto nerozteklo. Pak teplotu snížíme na 160 °C a čertíky dopečeme ještě 10 minut dozlatova.
Načítám komentáře...