Citronové košíčky
Seznam surovin
- cukrářské zdobení
- linecké těsto 1/2 kusu (1/2 dávky z receptu na základní linecké těsto)
Na náplň:
- máslo 1/2 kostky
- citron 2 kusy (chemicky neošetřený)
- moučka škrobová 1 lžička
- cukr krupice 2/3 hrnku
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
V kastrůlku rozšleháme vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou a šťávou z citronů, změklým máslem a maizenou. Jakmile se vše spojí, postavíme kastrůlek na mírný plamen a za stálého míchání vaříme 7 - 9 minut, dokud nevznikne hladký krém. Krém necháme v chladu zakrytý fólií ztuhnout.
Z těsta vytvoříme váleček silný 2 cm a rozdělíme ho asi na 30 kousků. Kousky vtlačíme po vnitřním obvodu tukem vymazaných formiček na košíčky, naskládáme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C. Jakmile začnou okraje zlátnout, snížíme teplotu na 150°C a dopékáme ještě 5 minut. Hotové košíčky ihned opatrně vyklepneme a necháme vychladnout.
Krém naplníme do sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně jej nastříkáme do košíčků. Vrch krému posypeme zdobením a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...