Citronové kroužky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr 100 gramů
- máslo 100 gramů
- moučka škrobová 100 gramů
- žloutek 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- citronová kůra (jemně nastrouhaná, ze 2 citronů)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- pistácie 50 gramů (nasekané, na posypání)
Na polevu:
- cukr moučkový 150 gramů
- šťáva citronová 1,5 lžíce
Postup přípravy
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Přidáme cukr, žloutky a citronovou kůru a dobře promícháme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, smícháme se škrobovou moučkou, vmícháme do máslové směsi a vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou kolečka. V každém vykrojíme malým vypichovákem kulatý střed, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, upečeme při 180 °C dozlatova a necháme vychladnout.
Prosátý moučkový cukr utřeme vařečkou s citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu (trvá to asi 15 minut). Potřeme jí vychladlé kroužky a ještě, než poleva zaschne, posypeme je sekanými pistáciemi.
Načítám komentáře...