Citronové madlenky

Seznam surovin

Na citronovou polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Formičky jemně vymažeme částí rozpuštěného másla. V míse smícháme vejce s cukrem, jogurtem a citronovou šťávou a šleháme elektrickým šlehačem asi 4 minuty. Přidáme zbylé rozpuštěné zbylé máslo, mouku, sůl a nastrouhanou kůru a promícháme.

Těsto lžící rozdělíme do vymazaných formiček, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut do lehce zlatavé barvy. Upečené madlenky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

Mezitím v čisté míse utřeme vařečkou prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou a mlékem (trvá to asi 10 minut), až vznikne hladká hustá bílá poleva. Vychladlé madlenky přelijeme polevou, ozdobíme tenkými proužky kandované kůry a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...