Citronovo - pomerančové pohlazení
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 100 gramů (změklé)
- cukr moučkový 60 gramů
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- citronová kůra 1 lžíce (nastrouhaná)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- citronová kůra ((nebo pomerančová kůra) proužky, na ozdobení)
Na pomerančovou polevu:
- cukr moučkový 250 gramů
- šťáva pomerančová 3 lžíce (čerstvá)
- voda 2 lžíce (horká)
Postup přípravy
Připravené těsto rozdělíme na několik menších částí, které rozválíme postupně na pomoučeném válu na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme malé šestihrany. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 – 180 °C a pečeme asi 8 minut dozlatova. Upečené kousky přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.
V misce smícháme moučkový cukr, horkou vodu a pomerančovou šťávu a vše třeme vařečkou tak dlouho, dokud není poleva hustá a lesklá. Ihned jí přelijeme vychladlé šestihrany, ozdobíme je proužky citronové nebo pomerančové kůry a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Když neseženete chemicky neošetřené citrusy, kůru alespoň pečlivě omyjte horkou vodou.
Načítám komentáře...