Čokoládové bonbonky
Seznam surovin
- čokoláda bílá 450 gramů
- smetana 130 gramů
- máslo 50 gramů
- vaječný koňak (na dochucení)
Postup přípravy
Připravíme si malé půlkulaté formičky, které necháme dobře vychladit (nejlépe v mrazničce). 350 g bílé čokolády rozlámeme na kousky a opatrně ji rozpustíme ve vodní lázni. Do každé vychlazené formičky nalijeme trochu rozpuštěné čokolády, rozlijeme ji po stěnách, necháme malou chvíli zatuhnout a zbylou čokoládu vylijeme. Tím nám vzniknou čokoládové skořápky, které necháme ve formičkách v chladu důkladně ztuhnout.
Do hrnce se silnějším dnem nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Přidáme zbylou bílou čokoládu (100 g), máslo a podle chuti i vaječný likér a vše rozmícháme na hladkou hmotu, kterou necháme vychladnout a pak ještě v chladničce částečně vychladit.
Ztuhlé čokoládové skořápky opatrně vyklopíme z formiček. Připravenou vychladlou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkáme ji do čokoládových skořápek a necháme v chladu ztuhnout.
Poznámka k receptu
Čokoládové skořápky můžete připravit z dvojité vrstvy čokolády. Stačí, když po ztuhnutí první vrstvy čokolády formičky znovu vylijete vrstvou zbylé rozehřáté čokolády a necháte ztuhnout.
Načítám komentáře...