Čokoládové hrudky
Seznam surovin
- ořechy lískové 250 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů
- čokoláda bílá 200 gramů
- rozinky 100 gramů (namočené přes noc v rumu)
Postup přípravy
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme je do vhodné misky, kterou ponoříme do hrnce s horkou vodou a čokoládu necháme pomalu rozpustit. Stejným způsobem rozehřejeme i bílou čokoládu.
Oříšky nasypeme na plech, opražíme je za občasného promíchání v troubě vyhřáté na 170 °C, promneme v utěrce a slupky vyfoukáme. Rozdělíme je na dvě poloviny a jednu nasypeme do misky s rozehřátou bílou čokoládou. Přidáme polovinu rozinek, které byly přes noc namočené v rumu a nechali jsme je odkapat. Vše dobře promícháme a pomocí lžíce tvoříme z hmoty na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky.
Zbylou polovinu oříšků a rozinek vmícháme do teplé hořké čokolády, ze směsi také utvoříme na plech hromádky a vše necháme v chladné místnosti zatuhnout.
Načítám komentáře...