Čokoládové koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr třtinový 300 gramů
- čokoláda hořká 175 gramů
- ořechy lískové 150 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 75 gramů
- vanilka 1 kus (lusk)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1/4 lžičky
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem a dření vyškrabanou z rozkrojeného vanilkového lusku do hladka (nejlépe v mixéru). Postupně přidáváme vejce a mícháme, až vznikne kaše. Oříšky a obě čokolády nasekáme nahrubo, smícháme je s prosátou moukou, solí a práškem do pečiva a tuto směs zlehka vmícháme do vaječné kaše.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky, které rukou stlačíme do placiček (celkem asi 40). Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené koláčky necháme vychladnout.
Načítám komentáře...