Čokoládové košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a opatrně je rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Čokoládou vylijeme formičky na košíčky (nejlépe hliníkové), necháme chvilku ztuhnout a pak ji vylijeme zpět do misky. To zopakujeme ještě asi dvakrát, dokud se neutvoří silnější čokoládová vrstva. Košíčky otočíme dnem vzhůru, postavíme na mřížku a necháme v chladu dobře ztuhnout.

Mezitím smetanu krátce svaříme s likérem asi na dvě třetiny původního množství. Přidáme rozlámanou bílou čokoládu, odstavíme z ohně, necháme ji za stálého míchání rozpustit a krém mícháme do úplného zchladnutí.

Ztuhlé košíčky opatrně vyloupneme z formiček. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do čokoládových košíčků. Posypeme je cukrovými perličkami a uložíme v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...