Čokoládové košíčky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 150 gramů
- cukrářské zdobení ((stříbrné cukrové perličky))
Na náplň:
- čokoláda bílá 180 gramů
- smetana na šlehání 2/3 decilitru
- likér 0,4 decilitru (ořechový)
Postup přípravy
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a opatrně je rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Čokoládou vylijeme formičky na košíčky (nejlépe hliníkové), necháme chvilku ztuhnout a pak ji vylijeme zpět do misky. To zopakujeme ještě asi dvakrát, dokud se neutvoří silnější čokoládová vrstva. Košíčky otočíme dnem vzhůru, postavíme na mřížku a necháme v chladu dobře ztuhnout.
Mezitím smetanu krátce svaříme s likérem asi na dvě třetiny původního množství. Přidáme rozlámanou bílou čokoládu, odstavíme z ohně, necháme ji za stálého míchání rozpustit a krém mícháme do úplného zchladnutí.
Ztuhlé košíčky opatrně vyloupneme z formiček. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do čokoládových košíčků. Posypeme je cukrovými perličkami a uložíme v chladu.
Načítám komentáře...