Čokoládové oválky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 2 kusy
- kakao 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na krém:
- čokoládová poleva tmavá 150 gramů
- smetana 1 decilitr
- máslo 25 gramů (měkké)
- rum 3 lžičky
Na ozdobení:
- čokoláda mléčná 150 gramů
- ořechy vlašské (půlky)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s krupicovým a vanilinovým cukrem, přidáme kakao, vejce a máslo a vypracujeme pevné těsto. Přeložíme ho na pomoučený vál a rozválíme na tenký plát, z kterého vykrájíme formičkou oválky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené oválky necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. V hrnci přivedeme k varu smetanu, přidáme nakrájenou čokoládovou polevu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Směs odstavíme z ohně a necháme ji vychladnout a ztuhnout. Pak směs vyšleháme do pěny, do které vmícháme změklé máslo a rum.
Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkáme ho na polovinu upečených vychladlých oválků a přiklopíme je zbylými oválky. Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a potáhneme jí povrch oválků, které na závěr ozdobíme půlkami vlašských ořechů a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...