Čokoládové placičky II
Seznam surovin
- čokoláda 230 gramů (hořká nebo mléčná)
- mandle 100 gramů
- pomerančová kůra 60 gramů (proslazená)
- ořechy 50 gramů (vlašské, lískové, případně mandle)
- ovoce sušené 40 gramů
Postup přípravy
Čokoládu nakrájíme na malé kousky, vložíme je do misky a rozpustíme v mikrovlnné troubě zapnuté na nízký stupeň (nebo misku vložíme do horké vodní lázně). Rozpuštěnou čokoládu důkladně promícháme, až je hladká.
Menší část čokolády (asi třetinu) nalijeme na rovný čistý plech a pomocí cukrářské karty, stěrky nebo špachtle ji střídavě roztíráme a shrnujeme, až čokoláda začne houstnout. Pak ji znovu vmícháme do zbylé rozpuštěné větší části čokolády a důkladně rozmícháme. Takto jsme čokoládu takzvaně vytemperovali a můžeme s ní pracovat dále (teplota této čokolády by měla být asi 30 °C).
Pomocí lžičky nebo kornoutku z papíru na pečení tvoříme na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení kolečka, před ztuhnutím každé ozdobíme mandlemi, ořechy a nakrájeným proslazeným a sušeným ovocem a placičky necháme ztuhnout v chladu.
Poznámka k receptu
Stejným způsobem můžete připravit placičky i z bílé čokolády.
Načítám komentáře...