Čokoládové preclíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr 120 gramů
- vejce 1 kus
- kakao 25 gramů (kvalitní)
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- cukr (hrubý, na posypání)
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme v míse do pěny a postupně do něj zašleháme cukr a vmícháme vejce. Do mísy prosejeme hladkou mouku s kakaem a solí a tuto směs vmícháme do máslové hmoty. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak ho nakrájíme na malé dílky, které rozválíme na pomoučeném válu do válečků a utvoříme z nich malé preclíčky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, lehce posypeme hrubým cukrem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 – 15 minut.
Načítám komentáře...