Čokoládové řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 115 gramů
- máslo 75 gramů
- cukr krystal 50 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů
- tuk (na vymazání formy)
Na náplň:
- cukr krystal 115 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 25 gramů
- kakao 25 gramů
- voda 3/4 gramu
- vanilková esence 1 lžička
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Vlašské ořechy umeleme najemno, přidáme k nim cukr a mouku a lehce vpracujeme změklé máslo, až hmota připomíná drobenku. Rozprostřeme ji do vymazané formy a mírně upěchujeme prsty. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut.
Mezitím rozpustíme máslo v misce ponořené do horké vodní lázně. Postupně vmícháme kakao, cukr a vodu, přidáme vanilkovou esenci a sůl a směs necháme asi 5 minut prochladnout. Pak do ní vmícháme vejce a nalijeme ji do formy na upečený korpus.
Vše vložíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 20 minut, dokud náplň neztuhne. Ještě teplý plát nakrájíme na malé dílky a necháme je vychladnout.
Načítám komentáře...