Čokoládové řezy II
Seznam surovin
- čokoláda hořká 350 gramů
- cukr 350 gramů
- ořechy lískové 50 gramů
- mléko 1,5 decilitru (kondenzované, neslazené)
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
V kastrůlku smícháme kondenzované mléko, cukr a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme, až se všechny přísady rozpustí a spojí. Pak směs odstavíme z ohně, přidáme do ní hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousky a vše důkladně rozmícháme. Na závěr do směsi vmícháme půlky lískových oříšků.
Připravenou hmotu nalijeme do formy vyložené alobalem, povrch uhladíme a necháme ji ztuhnout v chladničce.
Ztuhlou hmotu nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky nebo hranolky, které ještě můžeme ozdobit tenkými linkami bílé čokoládové polevy.
Poznámka k receptu
Místo nakrájení můžete ze ztuhlé hmoty vykrojit kovovou formičkou malá kolečka.
Potáhněte jednotlivé kousky celé čokoládovou polevou a každý ozdobte oříškem.
Načítám komentáře...