Čokoládové sirky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr 120 gramů
- máslo 115 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- kakao 25 gramů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- čokoládová poleva tmavá 300 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kakao a špetku soli a promícháme. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do hladkého krému a vešleháme do něj vejce. Po částech přisypeme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladničce.
Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na malé tyčky (sirky). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 minut.
Upečené sirky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme tmavou polevu. Vychladlé sirky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme zatuhnout.
Načítám komentáře...